En DATABEHANDLERAFTALE? Er det noget House4IT har fundet på?

Nej, slet ikke! Den er en udløber af EU’s persondataforordning, som trådte i kraft d. 25. maj 2018 – og som kræver, at du skal bevise, at du har styr på dine data. Vores vej til at sikre, at du altid lever op til gældende krav er konstant opdatering af vores interne dokumentation – og altså en DATABEHANDLERAFTALE. Helt enkelt for dig.

Hvad koster en DATABEHANDLERAFTALE med HOUSE4IT?

Den koster 2.500,-, som er et engangsbeløb, der garanterer, at vi påtager os det udvidede ansvar for dine data både system- og personalemæssigt. Vi opdaterer ikke kun vores systemer og interne dokumentation – vi opgraderer også hele teamet til at vide præcis, hvad persondataforordningen kræver af dig – og af os.

Stiller persondataforordningen specielle dokumentationskrav til dig & din virksomhed?

Ja, det gør den desværre! Du skal lave en oversigt over alle de systemer, hvor du gemmer data, der indeholder personoplysninger. Det er typisk HR oplysninger om dine medarbejdere og oplysninger om dine kunder, leverandører og forretningsforbindelser – f.eks. adresser, mailadresser, købshistorik, etc. Det kan vi ikke klare for dig, men vi kan hjælpe dig med at holde styr på processen.

Har du allerede en DATABEHANDLERAFTALE fra din revisor?

Så har du to muligheder. Vi anbefaler stadig, at du bruger vores standardaftale, som er den billigste løsning for dig. Vælger du alternativet, ændrer vi vores standardkontrakt, så den matcher de nye rammer. Det koster 5.000,-. Samtidig kræver det ekstra af os, at sikre at vi overholder den, hvilket betyder +2.500,-/år.

Har du data i andre systemer?

Så skal du lave en tilsvarende DATABEHANDLERAFTALE med udbyderne af de pågældende systemer. Det gælder også, hvis du har et system på vores server, hvor data ikke opbevares hos os. Et par eksempler: Et websystem med kundeoplysninger, alarmsystemer med fingeraftryk eller et website med billeder af dine medarbejdere, hvilket fremover i øvrigt også forudsætter et frivilligt, skriftligt samtykke fra hver enkelt medarbejder.

Har du KUN personhenførbare data hos os?

Så er du NÆSTEN i mål med en underskrevet databehandleraftale, men ikke helt! Du skal nemlig stadig dokumentere – og beskrive, hvordan DU sikrer at uvedkommende ikke kan få adgang til data. Har du brug for hjælp og input, så kommer vi gerne ud og hjælper dig.